Link Sahabat

Senin, 24 Desember 2012

5 Contoh Carpon Bahasa Sunda


Carita pondok atawa mindeng disingkat minangka carpon nyaéta hiji wangun prosa naratif fiktif. Carita pondok condong munel sarta langsung dina tujuanana dibandingkeun karya-karya fiksi anu leuwih panjang, kawas novella (dina pengertian modern) sarta novel. Alatan singgetna, carita-carita pondok hasil ngandelkeun téknik-téknik sastra kawasinohong, plot, téma, basa sarta insight sacara leuwih lega dibandingkeun jeung fiksi anu leuwih panjang. Caritana bisa mangrupa sagala rupa jenis. ( Sumber Wikipedia Sunda)


Nah Ieu Contoh2 Ti Carpon Atawa Carita Pondok Teh :

1. Kang Sabri Leungiteun Kalangkang
2. Ma Inung Ngarawu Taneuh
3. 
Si Gatot
4. 
Ngusep
5. Onyet


Nya Ngan Sakitu Bae Carpon Anu Ku Abdi Pasihan, Hampura Bilih Aya Anu Salah Tina Carpon Atawa Tina Kosa Katana, Hatur Nuhun Tos Maca Artikel Abdi Sing Manfaat, Wassalamu'alaikum Wr.Wb


Sampurasun ! ....
Hurip Sunda ! ....



Tags. kumpulan carpon sunda, contoh carpon basa sunda, kumulan carpon sunda, kumpulan carpon basa sunda, contoh cerpen, carita pondok, carpon sunda mangle, carita pondok basaha sunda.
:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j:


See More Emoticons

22 komentar:

  1. Wah jadi tau bahasa sunda nih dikit-dikit. Keren blogmu sob, cepat loadingnnya.

    BalasHapus
  2. basa sunda yaa? hmm -_- nda tau artinye

    BalasHapus
  3. Bisa nih agan ajarin saya bahasa sunda atuh

    salam kenal ya

    komentarin link

    http://retakankata.com/fbsi/#jp-carousel-3668

    berdasarkan blog catatan.saadillah.com
    ya sob

    BalasHapus
  4. Balasan
    1. yoi.. eh emang Mas Rully liburan kemana nh akhir taoon.? [nanya balik]

      Hapus
    2. ahahah ,, yah kalau gk ngumpul bareng keluar sambil bakar2 jagung paling ngeblog aja.

      Hapus
    3. wahaha... asyik yah.. nda seperti sy hanya berhadapan dengan leppi selama liburan inih.

      Hapus
    4. leppi ituh leptop.
      ada juga 'kompi' = komputer

      Hapus
    5. Owhahaha di kirain apa ahaha ,,

      Hapus
  5. bookmark dulu gan,kemarin kayak nya adiku cari cari deh

    BalasHapus
  6. wew coba dari kemarin gan, ane aada tugas hohohoh
    tapi gpp, takut nanti ada butuh tak bookmark dolo

    BalasHapus
    Balasan
    1. ahahahah emang Post ini baru ? udah lama kale wkwkwkw ,

      Hapus
  7. carponnya perbaharui lagi attuh kaka biar lebih banyak hahaha

    BalasHapus